Idealnie nadają się na imprezy, można je dowolnie modyfikować i bawić się dodatkami, myślę, że dobrze by się sprawdziły zamiast grzanek do zupy. Można upiec więcej i przechowywać długo w
metalowej puszce
Składniki:
- 20 dag mąki
- 20 dag masła
- 20 dag sera żółtego
- szczypta soli
- łyżka mleka
- oregano
- papryka słodka i ostra
Masło i ser ścieramy na tarce, dodajemy do mąki z solą rozcieramy, dodajemy mleko i ugniatmy razem.
Ja podzieliłam ciasto na pół, z jednej części po prostu formowałam paluszki, a do drugiej dodałam dodatkowo oregano, a część z nich jeszcze podsypałam przyprawami.
Krakersy pieczemy ok 15 min w 180*C, aż się zarumienią.

Super Ci wyszły, zapraszam po więcej przepisów :) Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńHej, wstawisz jakiś przepis na burgery? będę wdzięczna. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńJasne :) przy najblizszej okazji jak będę robić :)
UsuńKrakersy serowe? no nie...muszę je koniecznie zrobić. :-)
OdpowiedzUsuń