Etykiety
babka
banan
burgery
chleb
ciastka
ciasto
czekolada
deser
drożdżówka
feta
glaaretka
gulasz
jabłka
jabłko
jogurt
kakao
kalafior
kasza
kiwi
krakersy
krem śmietankowy
kurczak
makaron
maliny
mandarynka.
mascarpone
mąka
mielone
mięso
miód
musztarda
na słono
naleśniki
nutella
obiad
orzechy
owoce
pieczarki
pieczywo
pizza
płatki owsiane
polędwiczki
pomarańcze
pomidory
przekąska
pulpety
racuchy
ryba
ser
serek wiejski
słodkie
student
szpinak
śliwki
śniadanie
święta
tort
tortilla
warzywa
wegetarańskie
wielkanoc
wiosna
z piekarnika
zdrowe
zupa
sobota, 1 lipca 2017
Powidła agrestowo-truskawkowe
Coś co bez cukru nie mogło by się obejść ;). Cukier konserwuje i sparawia, że w zimie będziemy mogli się cieszyć pysznymi powidłami zrobionymi własnoręcznie.
A na przetwory czas najwyższy, bo to już resztki truskawek, więc korzystajmy póki możemy ;)
Więcej informacji na stronie: www.uczymyjakslodzic.pl
Składniki
2 kg agrestu (u mnie czerwony)
2 kg truskawek
0,5 kg cukru królewskiego
Agrest i truskawki pozbawić ogonków i szypułek.
Połowę owoców zasypać cukrem, odstawić na ok 30 min. Dodać resztę owoców i gotować na malutkim ogniu ok 15 godzin.
Przełożyć do słoiczków i pasteryzować.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz