expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

wtorek, 29 marca 2016

Polędwiczki wieprzowe

Danie wbrew pozorom proste w wykonaniu, mięso jest delikatne, a w smaku słodko-ostre, szybkie w wykonaniu, pomijając czas marynowania. ;)

Poziom trudności **

Składniki:
• 1 kg polędwiczki wieprzowej
• 3 łyżki miodu
• 2 łyżki musztardy
• 2-3 ząbki czosnku
• Papryka słodka (w proszku)
• Rozmaryn, tymianek
• Pieprz, sól


Przygotować marynatę: wymieszać ze sobą miód i musztardę, dodać paprykę i zioła.

Polędwiczki pokroić ukośnie, i każdą doprawić solą i pieprzem.

Zalać marynatą, dodać rozgniecione ząbki czosnku, przykryć i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie, obsmażyć je porządnie, aż się zarumienią.

Gotowe polędwiczki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami
Smacznego ;)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz