Danie wbrew pozorom proste w wykonaniu,
mięso jest delikatne, a w smaku słodko-ostre, szybkie w wykonaniu,
pomijając czas marynowania. ;)
Poziom trudności **
Składniki:
• 1 kg polędwiczki wieprzowej
• 3 łyżki miodu
• 2 łyżki musztardy
• 2-3 ząbki czosnku
• Papryka słodka (w proszku)
• Rozmaryn, tymianek
• Pieprz, sól
Przygotować marynatę: wymieszać ze sobą miód i musztardę, dodać paprykę i zioła.
Polędwiczki pokroić ukośnie, i każdą doprawić solą i pieprzem.
Zalać marynatą, dodać rozgniecione ząbki czosnku, przykryć i odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Po tym czasie, obsmażyć je porządnie, aż się zarumienią.
Gotowe polędwiczki najlepiej smakują z pieczonymi ziemniakami
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz